nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A szenátus már megalakult
Új egyetem szolgálja a közszolgálat személyi állományának minőségi fejlesztését

Megtartotta alakuló ülését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) ideiglenes szenátusa, amely 2012. január 1-jéig előkészíti az új egyetem működését - közölte Kis Norbert, a Nemzeti Közigazgatási Intézet főigazgatója szerdán az MTI-vel.

MTI | 2011. július 14.
|  

Mint írta, a három egyesülő felsőoktatási intézmény, illetve kar – a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Közigazgatás-tudományi Kara, a Rendőrtiszti Főiskola és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem – közössége által megválasztott testület egyhangúlag fogadta el működési szabályait és 2011. évi munkatervét.

Új egyetem szolgálja a közszolgálat személyi állományának minőségi fejlesztését

A fenntartói testület – a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), a Belügyminisztérium (BM) és a Honvédelmi Minisztérium (HM) – képviselői az ülésen hangsúlyozták, hogy a testületnek a szabályzataival követnie kell a felsőoktatás jogi környezetének várható változásait, a képzésekkel pedig a megújuló közszolgálati életpályával kapcsolatos kormányzati humánpolitikát – olvasható a közleményben.

Az Országgyűlés március 16-án fogadta el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létesítéséről szóló törvényjavaslatot. A törvény célja az, hogy a felsőoktatás az új egyetem létesítésével hatékonyabban szolgálja a közszolgálat személyi állományának minőségi fejlesztését.

Az új intézmény 2012. január 1-jével jön létre a nemzetvédelmi egyetem, a rendőrtiszti főiskola és a BCE közigazgatás-tudományi karának jogutódjaként. Az új egyetem fenntartói jogait a közigazgatás-fejlesztésért, a rendészetért és a honvédelemért felelős miniszterek gyakorolják majd, az intézmény székhelye pedig Budapesten lesz.

A jogszabály kimondja, hogy a jogelőd intézmények alkalmazottjainak a foglalkoztatási jogviszonya és a hallgatók jogviszonya az új egyetemen folyamatos. A jogelődnél indult alap- vagy mesterszakokon, szakirányú továbbképzési szakokon, szakképzési programokban, doktori képzéseken biztosítani kell a képzés folytatás feltételeit egészen addig, amíg a 2011/2012-es tanévre, illetve korábban felvett hallgatók nem fejezik be tanulmányaikat azon a szakon, amelyen azt megkezdték.

Az egyetem büdzséjét a közigazgatás-fejlesztésért felelős miniszter költségvetési fejezetében kell biztosítani. A jövő év január 1-jétől ideiglenes szenátus gyakorolja majd az új egyetem szenátusának jogköreit, az intézménynek 2012. december 31-ig kell új szenátust választania.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X