nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Túl sokat csiripelnek a teniszezők

Figyelmeztették a US Open teniszjátékosait, hogy ügyeljenek arra, mit és miről írnak a Twitteren. A Yahoo szerint a kiírásokat a játékosok öltözőszobájában és más helyeken is kiragasztották.

MTI | 2009. augusztus 31.
|  

„Önök közül sokan használják a Twittert arra, hogy a rajongóik minél többet foglalkozzanak az Önökkel kapcsolatos eseményekkel. Bármennyire népszerű is a Twitter, figyelmeztetnünk kell azonban Önöket az ezzel kapcsolatos veszélyekre, mivel sok információ sértheti a teniszvilág korrupcióellenes szabályzatát” – áll egyebek között a felhívásban.

A teniszezők nem rajonganak a korlátozásért. Andy Roddick, a 2003-as US Open bajnoka egy „csicsergésében” azt írta: szánalmas, hogy a US Open megpróbálja megregulázni a twitteres hozzászólásainkat. „Megértem a szabályzat fontosságát, de nem vagyok biztos abban, hogy beleszólhatnak, miről írjunk” – fejtette ki a véleményét.

Mint hozzátette, világos számára az is, hogy belső információkat nem szabad kiadni, de szerinte féleszű az, aki ezt megteszi.

A verseny szóvivője egyetértett Roddickkal, azonban álláspontja szerint „az új médiák korában fontos biztosítani, hogy a játék teljes mértékben szabályos maradjon”.

A különféle sportágak világában nem ritka, hogy a szervezetek figyelnek a Twitterre, mivel egyre több sportoló ezen keresztül éri el rajongóit. Jó néhány amerikaifutball-csapat például arra kérte a játékosokat, hogy ne használják a népszerű közösségi oldalt. A tenisz azonban az első olyan sportág, amely nyíltan megpróbálja megtiltani a Twitter használatát a verseny tisztaságának megőrzésére hivatkozva.

A US Open küzdelmei közben a twitterezés meg van tiltva a versenyzőknek, a szervezők azonban figyelmeztették őket arra is, hogy milyen módon használhatják a portált versenyen kívül, különös tekintettel a nem publikus, magát a US Opent érintő belső információkra. Ebbe tartozik például egy versenyző lehetséges részvétele az eseményen, vagy az időjáráshoz, a pálya minőségéhez és a verseny kimeneteléhez kapcsolódó bármilyen adat.

A tiltás egyébként nem csak a versenyzőkre, hanem az edzőkre, ügynökökre, családtagokra és a verseny alkalmazottjaira is vonatkozik.

Információ
X