nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Májusi NLP meetup
Titkos segítőnk a nyelvtechnológia

Hogyan lehetne egyszerűbben, gyorsabban keresni? Hogyan tud egy hallássérült jelnyelven kommunikálni a hallókkal?

nyest.hu | 2016. május 24.
|  

A májusi NLP meetupon ezekre a kérdésekre keressük a választ előadóink a Prefixbox és a SignAll segítségével. A rendezvény szerdán, május 25-én 19 órakkor kerül megrendezésre, Budapest Szép utca 2. címen. A részvétel ingyenes, a szervezők arra kérnek minden érdeklődőt hogy részvételi szándékát jelezze itt.

Titkos segítőnk a nyelvtechnológia

Prefixboxot Simon István alapította, aki korábban a Microsoft Bing keresőjének automatikus kiegészítőjén is dolgozott a cég londoni központjában. A Prefixbox a keresőkben megjelenő ún. keresési ajánlatokat kínál fel. Elsőre ez nagyon egyszerűnek hangzik, de nem is olyan könnyű megtippelni, mi lehet a következő szó az “apple” begépelése után, vagy éppen hányan tudják helyesen leírni elsőre hogy Rorschach-teszt, különösen mobil eszközökön.  A cég egyedi eszköze könnyen integálható akár bonyolultabb weboldalakba, például webáruházakba, megkönnyítve ezzel mind a kereső, mind szolgáltatást nyújtő felek életét.

A SignAll jelnyelv fordító a Dolphio Technologies projektje, ami tavaly elnyerte az európai nyelvtechnológiai cégeket és kutatóműhelyeket tömötítő LT-Innovate díját, miután a Google és a NASA alapította Singularity University veresenyében döntős lett. Az alkalmazás érdekessége, hogy valós időben fordítja le a jelnyelvet egyszerű PC vagy laptop, pár webkamera és egy Kinect segítségével.

A témák tálalásában ügyelünk arra, hogy a szélesebb, érdeklődő közönség számára befogadhatóak legyenek az előadások, melyek ebben a hónapban magyarul hangzanak el.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X