nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megkésett levél
Száz év után került elő a karácsonyi kívánságlista

Éppen száz éve, 1911 karácsonyán írta össze kívánságait egy akkor 11 éves kislány, akinek fiához most jutott el a kéménybe rejtett lista – számolt be a különös centenáriumról a BBC hírportálja.

MTI | 2011. december 25.
|  

Az 1911. december 24-i keltezésű levél egy dublini ház kéményében volt elrejtve 1992-ig, amikor az új tulajdonos a központi fűtésre való átállás során rábukkant.

Hannah Howard szándékosan dugta el egykor a levelet, mert az utókornak szánta a régi idők mementójaként. A felfedező most látta elérkezettnek az időt, hogy leletéről nyilvánosan is beszéljen, ez az Irish Times című lapban megjelent beszámoló jutott el a valamikori kislány fiához, aki közben másfélszáz kilométerrel távolabb költözött.

Alig hittem el, elképesztően meglepett, ez egy nagyon édes, tipikus gyereklevél - lelkendezett Victor Bartlem, az 1978-ban elhunyt hölgy fia.

Egy babát akarok és egy kapucnis esőkabátot és egy pár kesztyűt és egy cukorba mártott almát és egy arany pennyt és egy ezüst hatpennyst és egy hosszú karamellát - írta száz éve Hannah, aki 1900 karácsonyának első napján született.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X