nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szándékos vagy véletlen adatgyűjtés?

Bíróság elé állították azt a céget, amely az iPhone telefonokra játékokat gyártott, mert a program begyűjtötte és továbbította a telefonszámokat.

MTI | 2009. november 10.
|  

Bíróság elé állították a Storm8 fejlesztőcéget, mert a vád szerint az iPhone telefonokra készített iMobsters és Vampires Live című játékok titokban begyűjtötték a készülék – és a program – felhasználóinak és ismerőseiknek telefonszámait.

A felperes Michael Turner Washington állambéli magánszemély szerint az Apple hálózatán keresztül megvásárolható szoftverek az iPhone telefonkönyvéből mazsolázták ki és küldték el automatikusan a telefonszámokat a játékosok tudtán kívül – adta hírül a Joystiq.

A vádirat szerint a Storm8-at azzal vádolják, hogy egy szoftveres „hátsó kaput” használt ki egy a játékba épített víruskód segítségével, amelyik hozzáfért a számokhoz, majd összegyűjtötte és továbbküldte azokat. A felhasználókon kívül természetesen az Apple-t is átverte a Storm8, hiszen a cég sem tudott semmit az általa forgalmazott szoftver illegális trükkjéről.

A Storm8 azt állította, hogy semmi haszna sem származik abból, ha összeszedi a kérdéses telefonszámokat. Bár azt a cég elismerte, hogy augusztusban gyűjtötte a számokat, azonban ez szerinte csak szoftveres hiba eredménye volt és nem szándékos. A felperesek jogásza szerint azonban csak egy nagyon is különleges és egyedi szoftverkód férkőzhetett hozzá az adatokhoz és nevetséges lenne megpróbálni egy szoftverhibával takaróznia a Storm8-nak.

Információ
X