nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Svéd-magyar innovációs konferencia Budapesten

Svéd-magyar innovációs napokat tartanak Budapesten az oktatás, a kutatás és a gazdaság kapcsolatáról.

MTI | 2013. június 26.
|  

A gazdasági szférából az állami támogatás két és félszeresét szerzi meg a magyar felsőoktatás, s bár ez nem egyenletesen oszlik meg az egyes intézmények között, ezt a gyakorlatot kell folytatni – mondta Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára, a svéd-magyar innovációs napok oktatással foglalkozó rendezvényét megelőző sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.

Svédországban és Magyarországon is hiányzik az innovációból a kockázatvállalási hajlandóság, ezt át kell venni az Egyesült Államokból – hangoztatta Karin Olofsdotter, Svédország magyarországi nagykövete. A bukás e munka velejárója és nem jár negatív megítéléssel – tette hozzá a nagykövet. Kifejtette: a svéd gimnáziumokban fiatal vállalkozók klubjai működnek. Itt a diákok kipróbálhatják jó ötleteiket, sőt piacra is vihetik a terméküket. A cél az, hogy merjenek feltalálni valamit és ezt a képességüket tovább vigyék.

Turóczi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium versenyképességért felelős helyettes államtitkára tudásalapú modellnek nevezte a 2020-ig tartó innovációs stratégiát. Ő a tudás hasznosulásában látta a legnagyobb problémát Magyarországon, ezt oldja meg az oktatás és a gazdaság szereplőinek az együttműködése. A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban a támogatás döntő részét a gazdaság fejlesztésére fordítják, ezen belül pedig kiemelt szerepe lesz az innovációnak.

Jakab Roland, az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettes a tájékoztatón elmondta, az Ericsson 1992-ben hozta létre a Budapesti Műszaki Egyetemen a nagysebességű hálózatok laboratóriumot. Azóta épített mát ott hardverfejlesztő labort, de a cég támogatta az ELTE hálózati kutatását is. Az egyetemi kapcsolatok is hozzájárultak ahhoz, hogy az Ericsson 1200 fős kutató-fejlesztő bázist költöztetett Magyarországra.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X