nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Svájci doménnévvel ismét az interneten

Hatórás szünet után ismét elérhető volt pénteken az interneten a titkos amerikai diplomáciai dokumentumokat kiszivárogtató WikiLeaks portál, ezúttal svájci doménnévvel (wikileaks.ch) - jelentették be a honlap Twitteres profilján.

MTI | 2010. december 3.
|  

„A WikiLeaks Svájcba költözik" - közlik, bár a wikileaks.ch címet kereső internetezőket átirányítják egy olyan IP-cím (http://213.251.145.96) alatt lévő oldalra, amely a hatalmas mennyiségű dokumentumot tartalmazó korábbi honlaphoz nyújt hozzáférést. Ez arra utal, hogy a honlap tartalmát még mindig francia és svéd szervereken tárolják.

A @wikileaks azonosítójú Twitter-profilon a tulajdonos támogatást kér, és megad egy linket, amelyen át adakozni lehet a számára.

Ezt megelőzően a portál amerikai doménnév-szolgáltatója, az EveryDNS amerikai idő szerint csütörtök este közleményben bejelentette, hogy megvonja a szolgáltatását a WikiLeakstől, miután azt olyan sok informatikai támadás érte, hogy veszélybe került a szolgáltató infrastruktúrája. A WikiLeaks megerősítette, hogy szolgáltatója túlterhelésre hivatkozva megvonta a doménnevét (wikileaks.org).

Egy meg nem nevezett forrás korábbi közlése szerint csütörtökön franciaországi szerverekre került át a Wikileaks tartalmainak egy része, miután azt az amerikai Amazon szerdán eltávolította.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X