nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
WikiLeaks - a svájci cím megint működik

Szombat reggel óta ismét működik a WikiLeaks kiszivárogtató portál svájci címe, miután kis időre megszakadt vele a kapcsolat - közölte a Svájci Kalózok Pártja, amely az internetszabadság nevében támogatja a portált.

MTI | 2010. december 6.
|  

Az EveryDNS amerikai doménnév-szolgáltató péntekre virradóra megvonta a WikiLeakstől az addig alkalmazott címének (wikileaks.org) használati jogát, majd a portál néhány órával később a wikileaks.ch svájci címen vált elérhetővé. Ez lett használhatatlanná néhány órára péntek este.

A WikiLeaks, illetve a vele partneri kapcsolatban álló újságok vasárnap óta tesznek közzé különböző titkosítási fokozatú amerikai külügyminisztériumi táviratokat, összesen több mint 250 ezret ígérve ezek közül olvasóiknak.

A WikiLeaks új (svájci) doménnevének tulajdonosa a Svájci Kalózok Pártja, amelynek számára központi kérdés a fájlmegosztás ügye és az internetezők magánéletének védelme. A pártot tavaly alapították a Svéd Kalózok Pártjának mintájára.

A párt saját internetes oldalán felsorolta azt a 21 címet, amelyen a WikiLeaks ez idő szerint elérhető, s amelyek közül számos európai (wikileaks.nl, wikileaks.de, stb).

Denis Simonet, a párt vezetője az AFP-vel azt közölte, hogy a svájci doménnevet hat hónappal ezelőtt regisztráltatták, a portál megtámogatásaként, nem pedig annak alapítója, Julian Assange kérésére.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X