nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Sújtja a sussexi nyelviskolákat a brit vízumrendelet

Fontmillióktól eshet el évente a brit nyelvipar, mivel megszigorították a vízumkiadási feltételeket.

nyest.hu | 2010. augusztus 3.
|  

A brit kormány, hogy távol tartsa a nyelvtanulás ürügyén hamis vízumot szerző külföldieket, nemrég szigorította a vízumkiadás feltételeit. Eszerint csak az kaphat vízumot Nagy-Britanniába, aki körülbelül legalább egy érettségi szintjének megfelelő tudással bír angolból. Amit nyernek a réven, azt azonban elvesztik a vámon a brit honatyák: azzal ugyanis úgy látszik, nem számoltak, hogy így milliós veszteségeket rónak a nyelviparra.

A BBC News most a sussexi nyelviskolák lesújtó helyzetére hívja fel a figyelmet. Eddig csak a Brightonba és Eastbourne-be érkező külföldi diákok mintegy 57 millió fontnyi jövedelmet jelentettek a városoknak – de ha ehhez hozzávesszük a szállás és ellátás költségeit is, az összeg felmegy egészen 170 millióra. Ez a jövedelem látszik most veszélybe kerülni az új rendelkezés által. Sok nyelvtanulásra vágyó ugyanis – mivel nem rendelkezik a kellő nyelvtudással –, más országot céloz meg, mint például az USA vagy Ausztrália. Ahogy a cikk írja: Sue és John Wyndham 20 éve szállásol el diákokat, és ha évi 14 ezres jövedelmük kiesik, el kell adniuk a házukat is.

Stephen Lloyd parlamenti képviselő az új rendelet ellen foglalt állást. Mint mondja: „Tulajdonképpen tudni kellene angolul ahhoz, hogy valaki idejöjjön angolul tanulni. Ez egy nonszensz ötlet.”

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X