nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
„Soros nélkül nem lennék itt”

Egész oldalas riportban foglalkozott a magyarországi cigányság helyzetével pénteki számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

MTI | 2011. augusztus 29.
|  

A német konzervatív napilapban a szerző, Michaela Seiser  a Soros nélkül nem lennék itt című írás bevezetőjében megállapította, hogy a társadalom peremén élő cigányok többsége rendkívül csekély képzettséggel rendelkezik, ebből fakadóan a normális élet szintjére történő felemelkedés csak keveseknek sikerül. A szerző a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei riportban négy olyan személyt mutat be, akiknek  sikerült ez a felemelkedés.

Az elsőként bemutatott személy Kóczé Angéla szociológus, aki  Soros Alapítvány ösztöndíjával a New-York-i Columbia egyetemen tanult, majd egy a romák érdekében lobbi tevékenységet folytató brüsszeli szervezetnél dolgozott, jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia alkalmazásában áll, és a cikk címét alkotó idézet tőle származik. A továbbiakban a szerző három másik – „sikeres” –   roma származású személlyel, Osztolykán Ágnes politikussal, Forgács István tanácsadóval és Rostás Árpád restaurátorral beszélgetett, ecsetelve a romák integrálódásával kapcsolatos problémákat, ismertetvea kormány ezzel kapcsolatos erőfeszítéseit, valamint Európa legnagyobb  kisebbségének jövőbeni kilátásait.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Pesta 2011. augusztus 29. 10:27

Rostás Árpádot hallottam már egy interjúban.

Végre egy értelmes, pozitív cikk, ahol nem látatlanban uszítanak az ország ellen.

Információ
X