nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hasta la vista, baby!
Schwarzenegger: „tankönyv helyett internetet”

Tankönyv helyett online tananyagból tanuljanak a diákok – terjesztette elő tervét Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó. A cél – a gyerekek korszerű oktatásán kívül – a könyvkiadás tetemes költségének megtakarítása.

MTI | 2009. június 10.
|  

Tavaly 350 millió dollárt (71,4 milliárd forint) fordítottak Kaliforniában tankönyvkiadásra, ám az állam a továbbiakban nem engedheti meg magának ezt a fényűzést – írta kedden a BBC.
A filmsztárból lett kormányzó szerint egyébként sincs ma fontosabb, mint a gyerekek bevezetése a digitális birodalomba, az online hozzáférhetővé tett tankönyveket pedig egyszerűbb is frissíteni.
Augusztustól, a következő iskolaév kezdetétől a középiskolás kaliforniai diákok online kapják a matematika és természettudományos tárgyak ismeretanyagát, amelynek tartalma természetesen megfelel a tudományos követelményeknek.
Kalifornia költségvetési hiánya 24,3 milliárd dollárra (5000 milliárd forint) rúg, és a republikánus kormányzó, aki hallani sem akar adóemelésről, éppen hétfőn rendelt el olyan megszorításokat, amelyek az államilag finanszírozott beruházások szerződéseit érintik.

Információ
X