nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Saját egyetemét perelné a BME hallgatói önkormányzata?

A hallgatók nem rendelkeznek elegendő hozzáértéssel az egyetemi tanári kinevezésekben – írta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Doktori Tanácsa egy állásfoglalásában. Ezt követően, a jó hírnév megsértése miatt levélben kért helyreigazítást az egyetem habilitációs bizottságának elnökétől a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) – írja az Index.

Edupress | 2011. augusztus 23.
|  
Habár az Edupress „Saját egyetemét perelné a BME hallgatói önkormányzata” címmel hozta le a cikket, annak szövegéből nem derül ki egyértelműen, hogy tényleg perre készül-e Keresztes Péter, a HÖK elnöke.

A Polgári Törvénykönyvre hivatkozva, levélben kért nyilvános helyreigazítást a BME egyetemi HÖK-elnöke egy márciusban megjelent, a habilitációs bizottság által kiadott nyilatkozat miatt. Az Index információi szerint egy oktatói kinevezés titokzatos elkaszálása után a Doktori Tanács egy állásfoglalásában azt írta: a hallgatói képviselők részvétele és kompetenciája az egyetemi tanári kinevezésekben erősen megkérdőjelezhető, egy 2011 januárjában történt esetben hozott, újratárgyalást elutasító döntésük pedig egyáltalán „nem volt a tényeket objektíven mérlegelő”.

Keresztes Péter az egyetem hallgatói érdekképviseletének elnöke elmondta, hogy a HÖK hírnevének sérelme miatt 15 napos határidővel helyreigazítást követelnek. A HÖK-elnök levelére a testület egy új állásfoglalásban reagált, melyben a tagok egyhangúlag kiálltak korábbi álláspontjuk mellett. Az Index információi szerint Keresztes Péter az elmaradt érdemi válasz miatt „további lépéseket” helyezett kilátásba.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X