nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Romániában használnak a legkevesebben számítógépet

Európában Romániában a legmagasabb azoknak az aránya, akik még soha életükben nem használtak számítógépet – derült ki az Eurostat felméréséből.

nyest.hu | 2012. március 28.
|  

A 16 és 71 év közötti romániai lakosság fele soha nem használt még életében számítógépet – derül ki az Európai Unió statisztikai vizsgálatából. Ez az arány egyébként a legmagasabb Európában – olvasható a romaniantimes.at hírportálon.

A számítógép-használati statisztikák alapján készített lista élén Svédország áll, ahol a lakosság 96 százaléka használ számítógépet, őt követik fej fej mellett Dánia és Hollandia 93 százalékkal, majd Finnország és Nagy-Britannia 91 százalékkal. A lista végén Bulgária és Románia áll; előbbi 55, utóbbi 50 százalékkal. Az Eurostat adatai szerint az európai átlag 78 százalék körül van.

Romániában a legtöbb internethasználó a fiatal korosztályból kerül ki. A 16–24 év közötti  fiatalok 81 százaléka használt már legalább egyszer számítógépet életében – derült ki az európai mérés adataiból.

Az eredményeket a román kommunikációs miniszter, Răzvan Mustea úgy kommentálta, hogy Románia az internethasználat szempontjából az extremitások országa. „Romániában vannak olyan területek, ahol az internet sebessége rendkívül lassú, és vannak persze olyan régiók is, ahol sok a kivételesen felkészült IT-szakember és hacker is. De ami a társadalom többségét illeti: számukra az internet még mindig csodaszámba megy” – mondta.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X