nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Rendőri segítség – darvak ellen

Az exmoori állatkert gondozóinak rendre ellenőrizniük kell a darutojásokat. Csakhogy a madarak éppen erre a legkényesebbek.

MTI | 2012. október 28.
|  

Rendőri segítséget kért darvak ellen egy állatkert Nagy-Britanniában. Az exmoori állatkert két pajzsot kapott, továbbá rendőröket a pajzsok használatának megtanulására. A pajzstanfolyamon az állatkert gondozói vesznek részt, mindenekelőtt a madárrészleg emberei. A szárnyasok közül a legtöbb baj a darvakkal van, párzási idényükben rendkívül agresszívek.

Az állatkertben 9 féle daru él, köztük olyan, amelynek egyedei másfél méter magasra is megnőnek, szárnyaik fesztávolsága pedig csaknem 2 és fél méter. A hatalmas madarak jó párszor megfutamították már gondozóikat, akiknek rendre ellenőrizniük kell a darutojásokat. Csakhogy a madarak éppen erre a legkényesebbek. Karmaik nagyon élesek, szárnyaik „könyökét” pedig ökölként használják és ütik-verik a betolakodót.

A gondozók eddig sem merészkedtek védőfelszerelés nélkül a darvak birodalmába: kukafedéllel indultak akcióba. Az állatkert egy kurátorában azonban egy tüntetés tévéközvetítésének köszönhetően felötlött, hogy a rohamrendőri pajzsok sokkal jobbak lennének, így aztán korszerűsödik az arzenál - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X