nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Medvék online

Webkamerákat szereltek fel az alaszkai Katmai Nemzeti Parkban, amelyek segítségével bárki figyelemmel kísérheti az interneten, mivel töltik mindennapjaikat az ott élő barnamedvék.

MTI | 2012. július 26.
|  

Bárki a világ bármely táján számítógépen vagy okostelefonon keresztül láthatja, hogyan vadásznak lazacra az alaszkai medvék. Az élő internetes közvetítés az explore.org oldalán érhető el.  

A nemzeti park nehezen megközelíthető, és a legtöbb turista nem engedheti meg magának, hogy ellátogasson oda. A parknak, ahol mintegy 2200 medve él, mindezek miatt kevesebb mint 10 ezer látogatója van évente.

A Katmai Nemzeti Parkban négy darab nagy felbontóképességű kamerát helyeztek el. Egyet a Brooks-vízesésnél állítottak fel ott, ahol általában a hím medvék vadásznak a vízből fel-felugráló lazacokra. A másodikat körülbelül 150 méterrel odébb, ott, ahol a nőstény medvék és a bocsok szoktak enni, a harmadikat a vízesés alsóbb szakaszánál, ahol az állatok nyaranta gyülekeznek lazaclakomára. A negyedik kamera a Dumpling-hegyen áll, ahonnan madártávlatból figyelhető meg a park élővilága.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X