nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Rehabilitálták az orális szexet

Ismét olvashatnak az orális szexről egy iskola diákjai – ha más nem, a szótárban. Visszakerült ugyanis a polcokra a szócikket tartalmazó kiadvány.

nyest.hu | 2010. február 10.
|  

A puritán amerikai szókapcsolat még egyáltalán nem divatjamúlt – ezt mutatja legalábbis az a döntés, amit egy kaliforniai iskolakörzetben hoztak. Oak Meadows általános iskolájában betiltották tudniillik annak a szótárnak a használatát, amelyikben megtalálható az „orális szex” szócikk – természetesen szómagyarázattal.

Ezt a döntést azonban módosították: visszakerülhet a polcokra a Merriam-Webster kiadó szótára, de a szülők belátásuk szerint dönthetnek arról, hogy gyermekük ezt vagy egy másik kiadványt használjon-e. A negyedikes és ötödikes kisdiákok mindenesetre ismét „jogosultak” belepillantani a rettegett o betűs szócikkbe, feltéve, hogy a családi kupaktanács nem határoz másként.

Végülis kompromisszum született – számol be az msnbc.msn.com oldal az esetről. Elvégre a szülők, ha ragaszkodnak hozzá, megóvhatják csemetéjüket a verbális ártalomtól, ugyanakkor a cenzúra bélyegét sem lehet az iskolára ragasztani. Hogy a diákok hogy vélekednek a döntésről, arról nem szól a fáma. Bár valószínűleg nem aggódnak túl sokat rajta. Ha szótárazni nem lehet, legfeljebb rákeresnek a neten...

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X