nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Unatkozol?
Rajzolj kutatót!

A kutatói munka és az egyes tudományágak megismertetése és népszerűsítése érdekében az Tempus Közalapítvány rajzpályázatot hirdet.

nyest.hu | 2012. június 2.
|  

Egész Európában egy napon, 2012. szeptember 28-án tartják az Európai Kutatók Éjszakáját. Az egész éjszakás esemény célja a kutatás és tudomány népszerűsítése a laikusok körében, illetve, hogy vonzóbbá váljon a kutatói életpálya a fiatalok számára. Ezért olyan fesztiváljellegű, szabadtéri eseményeket, interaktív találkozókat és versenyeket rendeznek, amelyek minden korosztálynak szólnak.

Idén is a Tempus Közalapítvány koordinálja a magyarországi rendezvényeket számos felsőoktatási intézménnyel és kutatóintézettel együttműködve. Az eseményhez kapcsolódóan a Tempus Közalapítvány meghirdeti a „Rajzolj kutatót!” pályázati felhívását.

Olyan A3-as méretű képzőművészeti alkotásokat (festmény, grafika, kollázs, montázs, digitális technika) várnak, amelyek kutatót vagykutatókat ábrázolnak munka közben (kutatás, kísérletezés, felfedezés, egy új találmány kipróbálása, stb.).

A rajzversenyen három kategóriában lehet pályázni:

  • I. kategória: 6-12 éves diákok
  • II. kategória: 13-18 éves diákok
  • III. kategória: 18 éven felüli, felsőoktatásban tanuló hallgatók.

Egy pályázó csak egy rajzzal pályázhat! A rajzokat vagy festményeket postán juttassátok el a következő címre:  

Tempus Közalapítvány, 1438 Budapest 70, Pf. 508.

A borítékon fel kell tüntetni: Kutatók Éjszakája - rajzpályázat! A képek hátoldalán szerepeljen a kép címe és az alkotó neve és címe. A rajz mellé  kísérőlevelet kell csatolni a következő adatokkal: a kép címe, a készítő neve, életkora, telefonszáma, e-mail címe, a kategória sorszáma (I., II. vagy III.) intézményének neve, címe. A hiányos adatokkal vagy nem a kért formátumban beérkező rajzok, festmények nem kerülnek a zsűri elé.

Beérkezési határidő: 2012. szeptember 10.

A beküldött pályamunkák értékelését a Kutatók Éjszakája szervezésében részt vevő intézmények végzik. Minden kategóriában az első három helyezettet jutalmazzuk, díjátadó ünnepség keretében. A legjobb képekből kiállítást szerveznek 2012. szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján, Budapesten.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X