nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pornóirodalom juttatta bevételhez a német katolikus egyházat

Nagy felzúdulást keltett a német katolikus egyház berkeiben, hogy a múlt hónapban kiderült: pornóirodalmat is terjeszt az a könyvkiadó, amelyben 12 egyházmegye tulajdonosi résszel rendelkezett – írta a Global Post amerikai hírportál.

MTI | 2011. november 25.
|  

A Német Püspöki Konferencia keddi közleményében tudatta, hogy azonnal utasította a Weltbild nevű kiadót az egyház részvényeinek eladására.

A püspökök az eszméiknek ellentmondó kiadványokra hivatkoztak döntésük indoklásakor. Ezen valószínűleg azt a több mint 2500 könyvet értették, amely nemrég jelent meg a Weltbild honlapjának erotikus szekciójában.

A kínos katalógus nyilvánosságra kerülése után az egyház ugyan megpróbálta rábírni a Weltbildet a pornográf tartalmú könyvek eladásának beszüntetésére, de a cég a Deutsche Welle (DW) német nemzetközi műsorszolgáltató szerint azt válaszolta, hogy szeretné kiszolgálni vásárlóinak igényeit. A DW hozzátette, hogy az erotikus regények értékesítése a kiadó bevételeinek mindössze 0,017 százalékát teszi ki.

„Nem kereshetünk pénzt egész héten azzal, ami ellen vasárnaponként prédikálunk” – mondta Joachim Meisner kölni bíboros, akinek egyházmegyéje már három évvel korábban megszabadult a Weltbild-részvényektől.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 bibi 2011. november 26. 15:42

"Pornóirodalom juttatta bevételhez a német katolikus egyházat"

Azért ez így kicsit nyakatekert. Szerintem már az is elég pikáns dolog, hogy az egyház részvényeket vásárol. Alig tudok elképzelni olyan nyereséges részvényt, ami nyereség az egyház szempontjából kifogásolhatatlan tevékenység eredménye lenne.

1 menasagh 2011. november 26. 13:04

Na és mennyi benne a tulajdonosi rész és a többit ki birtokolja ?

Információ
X