nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pert vesztett egy orosz nyelvű grúz tévé

Elvesztette perét a párizsi központú Eutelsat műhold-üzemeltető céggel szemben az elnémított orosz nyelvű grúz tv-csatorna, a Pervij Kavkazszkij.

MTI / AFP | 2010. július 15.
|  

Grúzia azzal vádolta meg korábban Oroszországot, hogy nyomás gyakorlásával elérte a külföldre is sugárzó grúz tévécsatorna elnémítását, de a párizsi műholdas közvetítő társaság ezt tagadta. A Pervij Kavkazszkij (Első Kaukázusi) csatorna a Kaukázuson kívül Közép-Ázsiában, Ukrajnában és Fehéroroszországban is fogható volt.

A televíziós csatorna főszerkesztője, Ekaterin Kotrikadze bejelentette, hogy a francia igazságszolgáltatás visszautasította a Pervij Kavkazszkij kérését, hogy kényszerítse az Eutelsatot a januárban leállított adások sugárzására.

„Nem értünk egyet a bíróság döntésével, amelyet elhibázottnak tartunk. Még nem döntöttük el, hogy fellebbezünk-e” – tette hozzá.

A főszerkesztő elmondta, hogy most szervezik át a csatornát, és az év végéig ismét műholdon kívánják az adásokat sugározni. Hozzátette, hogy rövidesen megkezdik a tárgyalásokat a különböző műholdas cégekkel.

A magát az első Moszkvától független kaukázusi televíziós csatornaként meghatározó Pervij Kavkazszkij februárban kért közbenszóló határozatot a párizsi Kereskedelmi Bíróságtól. A bíró megállapította, hogy nem illetékes, és ítélethozatalra visszautalta az ügyet a kereskedelmi bírósághoz.

Az Eutelsat szerint egyszerű kereskedelmi vitáról van szó, és nem tett eleget semmilyen politikai nyomásnak. Felajánlotta a Pervij Kavkazszkijnak, hogy másik műholdon sugározzon, a televízió azonban ezt nem fogadta el arra hivatkozva, hogy a sugárzási körzete megváltozna.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X