nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mondoga: @durek: "Ennek ellenére ez a szó is a finnugor rokonság bizonyítéka." Szerintem nem. Ahogy...
  2020. 07. 04, 17:07  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @mondoga: A lehetőségét nem vitatom. Az elsőnek említett (*tV) alakkal már találkoztam a t...
  2020. 07. 04, 16:42  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @Cypriánus: Köszönöm a tippet, megkeresem. Én amúgy a lehető legnagyobb nyitottsággal, min...
  2020. 07. 04, 16:15  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @durek: Az utolsó bekezdésben olvasható kérdésedre nem elégséges válasz ez? "A határozott ...
  2020. 07. 04, 15:53  Mi is az az Uralonet?
 • Cypriánus: @durek: Olvastad Onno Hovers cikkét az obi-ugor ugor ablaut -ról? Nem tudom, igaza van e, ...
  2020. 07. 04, 15:14  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pályázat
Pénzek regionális-ukrán fejlesztésekre

Kulturális, oktatási és innovációs pályázatokat is várnak az NFÜ magyar–szlovák–román–ukrán együttműködési programjához.

MTI | 2009. június 23.
|  

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) megjelentette a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013 első pályázati felhívását – közölte az NFÜ az MTI-vel. Az NFÜ közleményében rámutatott: a pályázati felhívás keretében több mint 13 millió euró vissza nem térítendő ENPI közösségi forrás áll rendelkezésre.
Az Európai Szomszédsági és Partnerségi Eszközből (ENPI) az Unió kimondottan a külső határokon átnyúló együttműködési programokat támogatja. A program célja az együttműködés fokozása és elmélyítése Ukrajna Kárpátalja, Ivano-Frankivszki és Csernovici régiói és a tagállamok támogatott, illetve „szomszédos” határ menti régiói között, környezeti, szociális és gazdasági szempontból fenntartható módon.
A közlemény aláhúzta: az első, egyfordulós pályázati felhívás keretében a fenntartható gazdasági fejlődés, a turizmus, humánerőforrás-fejlesztés, oktatás, kulturális és innovációs együttműködések, katasztrófavédelem, valamint a környezet- és természetvédelem terén megvalósuló határon átnyúló együttműködések támogatására nyílik lehetőség.
Magyarországon Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szlovákiából Kassa és Eperjes megye, Romániából Szatmár, Máramaros és Szucsava megye, ukrán oldalról pedig Kárpátalja, Ivano-Frankivszki és Csernovici megye jogosult támogatásra.
A potenciális pályázók körét többek között a programterületen található helyi és megyei önkormányzatok, az állami és önkormányzati intézmények, nonprofit szervezetek, kistérségi társulások, fejlesztési ügynökségek, környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok, nemzeti parkok, egyetemek, kamarák, turisztikai szervezetek, munkaügyi központok alkotják – emelte ki a közlemény.
A projekt megvalósításában projektpartnerként legalább egy ukrán és egy tagállami (magyar, szlovák vagy román) szervezetnek kötelezően részt kell vennie a jogosult programterületről.

Információ
X