nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pályázat szépíróknak és műfordítóknak

Nyílt pályázatot hirdet kortárs szépirodalmi alkotások, műfordítások és tanulmányok elkészítésére a budapesti Cédrus Művészeti Alapítvány.

nyest.hu | 2010. január 11.
|  

A pályázaton kész művel vagy alkotói tervvel-ötlettel vehetnek részt mindazok, akik magyar nyelven alkotnak. Az elfogadott alkotói elgondolások megvalósítását és a beküldött művek közzétételét a Napkút Kiadó által kiadott Napút folyóirat 2011. évi évfolyamában az alapítvány pályázati alapjából finanszírozzák.

A pályamunkák beadása (elektronikus vagy gépelt változatban) 2010. november 1-jéig folyamatos, jelentkezési lap és nevezési díj nincs.

A pályázat meghirdetői a folyóirat arculatához illő, megfelelő esztétikai értéket képviselő, nyomtatásban közzé nem tett eredeti alkotásokat várnak.

Előnyben részesülnek az olyan (kb. száz- százhúszezer karakter terjedelmű) vers- és novellaciklusok, elbeszélések, kisregények, drámák, mesék, fordítás- összeállítások, esszék, tanulmányok, kritikák, interjúk, naplók, vallomások, amelyek jellegük szerint külön mellékletbe kívánkoznak.

A legjobb ilyen alkotások lehetőség szerint helyet kapnak a folyóirat Káva Téka füzetsorozatában, illetve az alapítvány év végén nívójutalmat ad a legjobb munkákra.

A könyvnyi terjedelmű pályamunkákat a Napkút Kiadó bírálja el. Az eredményhirdetés 2011 elejére várható.

Információ
X