nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Palesztin hírek héberül

A Palesztin Nemzeti Hatóság június 17-én tette elérhetővé a Wafa hírügynökség honlapjának héber nyelvű változatát (amelyet eddig angolul és franciául lehetett még olvasni). A cél az, hogy a honlap révén a héber nyelvű olvasók „pontos és első kézből származó” információkhoz juthassanak a Nemzeti Hatóság által felügyelt területekről – írta a Hárec.

nyest.hu | 2009. június 18.
|  

A Wafa honlapjának új, héber nyelvű kiadásába a palesztin elnök, Mahmúd Abbász írt köszöntőt, amelyben kifejtette, hogy hisz a két nép békés együttélésében.

A honlap felelős szerkesztője, Rijád al-Hasszán szerint a héber változat bevezetésével egy régi adósságot törlesztettek. Elmondása szerint a héber változat korántsem az eredeti, arab nyelvű verzió hasonmása és fordítása lesz. Ehelyett az izraeli médiát és olvasókat érdeklő témákat vet majd fel, és objektív, minden előítélettől mentes híreket és riportokat közöl. A héber változatba neves palesztin személyiségek írásait is várják. A héber nyelvű híreket pedig arabra fordítják, hogy a palesztin és az egész arab nyelvű közönséghez is eljussanak.

Információ
X