nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @mederi: kiegészítés A hosszú magánhangzót megháromszorozva írom: A magyar nyelvben tovább...
  2023. 02. 04, 09:06  A mi latinunk
 • mederi: @bm: Szerintem a gond a kálcium szó ajánlott leírásával és kiejtésével az, hogy nem csak a...
  2023. 02. 04, 08:18  A mi latinunk
 • bm: @rofia: Ha végigolvastad volna a cikket, bölcs maradtál volna.
  2023. 02. 04, 00:14  A mi latinunk
 • mederi: @szigetva: Az ezer évvel ezelőtti tévedés a "gy" hang írását illetően nem éppen mulandó, r...
  2023. 02. 03, 18:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Oviparádé a Millenárison

Csaknem negyven óvoda és fejlesztő szolgáltató mutatkozik be a 2-6 éves gyerekeknek és szüleiknek, a rendezvényen tanácsadói pontokon egyéni nevelési tanácsadással várják a szakemberek a szülőket.

MTI | 2013. február 27.
|  

Oviparádét tartanak szombaton a budapesti Millenárison, a rendezvény szervezői a szülőknek szeretnének segíteni a megfelelő óvoda kiválasztásában. Az esemény célja, hogy a megjelenő alapítványi óvodákon, magánóvodákon és –bölcsődéken keresztül betekintést nyújtsanak a sokszínű nevelési módszerekbe. A Millenáris D csarnokában szombaton 9 és 18 óra között csaknem negyven óvoda és fejlesztő szolgáltató mutatkozik be a 2-6 éves gyerekeknek és szüleiknek, a rendezvényen tanácsadói pontokon egyéni nevelési tanácsadással várják a szakemberek a szülőket.

A szervezők a MTI-hez eljuttatott közleményben utaltak arra: még két hónapjuk van a szülőknek arra, hogy megfelelő óvodát találjanak kisgyermeküknek. A Jövő Iskolája Programiroda Kft. azt írta, egy évvel a köznevelési törvény változása után sem egyértelműek az óvodákra és az óvodásokra vonatkozó jogszabályváltozások, miközben az új rendszer életbe lépésének időpontja vészesen közeleg. A szülők tájékozatlanok, hiányosak a kötelezettségeikről és a jogaikról szóló információik. Az önkormányzati óvodai és bölcsődei férőhelyek száma a főváros több kerületében továbbra is elmarad az igényektől, ami arra kényszeríti a szülőket, hogy alternatív megoldásokat keressenek gyermekük elhelyezésére – tették hozzá a szervezők.

Kitértek arra, hogy a jelenlegi szabályozás nem támogatja az egyedi igényeket megfogalmazó, öntevékenyen szerveződő szülői csoportokat a családi napközik és az alternatív megoldások kialakításában. Ennek ellenére mégis sok olyan elkötelezett szakember van, aki valami újat, mást, innovatív intézményt szeretne létrehozni az önkormányzati rendszer mellett, annak kiegészítéseként – jegyezték meg.

A rendezvényhez szakmai konferencia is kapcsolódik, amelynek részeként kerekasztal-beszélgetésen tekintik át a meghívottak, hogy a gyermekkori világnézeti oktatás közügy vagy magánügy. A beszélgetésen a közlemény szerint Rétvári Bence államtitkár, Donáth László lelkész, Horn Gábor oktatási szakértő és Szűcs Balázs lelkész vesz részt. A témák között szerepelnek még a köznevelési törvény óvodákat érintő változásai.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X