nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Olcsó telefonokra fejleszt a Microsoft

Olcsó mobiltelefonokra fejleszt új szoftvert a Microsoft: az egyszerű csengőhangként letölthető programmal olyan népszerű szolgáltatások érhetők majd el, mint a Facebook, a Twitter vagy a Windows Live Messenger.

MTI | 2009. augusztus 26.
|  

A mindössze 150 kilobájtos, OneApp nevű technológia a kevés memóriával, csekély processzorteljesítménnyel és GPRS-kapcsolattal rendelkező készülékeket közelíti az okostelefonok szintjére. Az alkalmazás elsőként Dél-Afrikában lesz elérhető, a Microsoft reményei szerint India lehet majd a következő állomás.

A OneApp-al futtatható szolgáltatásokhoz azért elegendő az alaptelefonok tudása, mert az adatok jelentős részét a szolgáltatók szerverei tárolják.
A szoftveróriás szerint a fejlődő piacokon sokkal gyakoribbak a gyorsabb, csomagkapcsolt adatforgalomra képes alapkészülékek, mint a miniatűr számítógépeknek tekinthető okostelefonok.

Akinek nincs számítógépe, se PC hozzáférési lehetősége, lehet, hogy a mobiltelefonja lesz az első és egyetlen számítástechnikai eszköze – mondta Tim McDonough a Microsoft mobiltermékekért felelős igazgatója.

Információ
X