nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyomtatás, számítógép nélkül?

Olyan közvetlen internetkapcsolattal rendelkező, érintőképernyős nyomtatót mutatott be a Hewlett-Packard, amely számítógép közbeiktatása nélkül képes kinyomtatni a világhálóról letöltött tartalmakat.

MTI | 2009. június 24.
|  

A vállalat szerint a TouchSmart Web az első otthoni használatra szánt internetkapcsolattal rendelkező nyomtató, amely az Egyesült Államokban megközelítőleg 399 dollár (80 560 forint) körüli áron lesz kapható az év második felétől.
A tintasugaras készülékbe épített érintőképernyővel lehet az internetre csatlakozni, ahol számos népszerű oldal, többek között a Google Maps és a USA Today is támogatni fogja a nyomtatóval való együttműködést.
A HP közleménye szerint a felhasználók az eddiginél egyszerűbben csatlakozhatnak a világhálóra, mindössze néhány érintéssel nézhetik meg, illetve nyomtathatják ki kedvenc oldalaikat.
A TouchSmarthoz hamarosan fejlesztői szoftvercsomagot is kiadnak, amellyel a weboldalak a nyomtatóhoz igazíthatók, vagy az eddigi szolgáltatások további lehetőségekkel bővíthetők.
A HP üzleti modellje az Apple mobiltelefonja, az iPhone sikerén alapul, amelyhez a szabadon hozzáférhető fejlesztői készlettel több mint 50 ezer alkalmazást írtak. Ezek között sok az ingyenes, de néhány dollárnál többet a fizetős programokért sem kérnek.
Vyometh Joshi vezérigazgató-helyettes szerint az új nyomtatóval és a külön választható alkalmazásokkal új nyomtatási felületet teremtettek.
A Palo Altó-i vállalat nehézségekkel küszködő nyomtatói részlege a HP teljes bevételének 21 százalékát adja. A tavalyi üzleti év második negyedévében a divízió bevétele 23 százalékkal, 5,9 milliárd dollárra (1189 milliárd forintra) csökkent.

Információ
X