nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyerjen pekingi utazást!

Két főre szóló pekingi utazást nyerhet, ha fogalmazást ír arról, milyennek látjuk mi a kínaiakat, avagy hogyan jelenik meg itthon a kínai kultúra.

nyest.hu | 2010. április 22.
|  

Kínai piac, kínai étterem: ez az, ami valószínűleg mindenkinek eszébe jut a nálunk élő kínaiakra gondolva. Pedig a kínai kultúra számos egyéb módon is jelen van Magyarországon, és szeretné is észrevétetni magát: ezt mutatja például az ELTE Konfuciusz Intézetének pályázata, melynek célja a kínai kultúra népszerűsítése hazánkban.

Az ELTE Konfuciusz Intézet, Kína hivatalos kulturális intézménye Magyarországon, 2006-ban alakult. Az intézet elsődleges célja, hogy nyelvtanfolyamok, kulturális és tudományos programok szervezésével, könyvek és tananyagok kiadásával népszerűsítse a kínai nyelvet és kultúrát, és így hozzájáruljon a magyar-kínai kapcsolatok erősítéséhez. Az intézet feladatainak tekinti továbbá nyelvismeret terjesztését, nyelvvizsgák és különböző előadások megszervezését. Ma már nem csak Budapesten, hanem kihelyezett tanfolyamokon Debrecenben, Szegeden, Győrben, Veszprémben és Kecskeméten is lehet kínaiul tanulni. Említésre méltó, hogy Budapesten áprilistól egyhetes intenzív nyelvtanfolyamok indulnak ingyenesen.

A Konfuciusz Intézet május 12-ig tartó pályázatára olyan maximum fogalmazásokat várnak, amik a következő két kérdés egyikére adnak választ: Hogyan látjuk mi Magyarországon a kínai kultúrát? Hogyan jelenik meg a kínai kultúra Magyarországon?

A maximum 20 oldalas írásokat (12-es betűmérettel, 1,5-ös sortávolsággal) május 12-én 20 óráig adhatják fel a pályázók az ELTE Konfuciusz Intézet, 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F; I/16. címre (kapcsolattartó: Szentmártoni Lívia) vagy a következő e-mail címre: palyazat@iranykina.hu.

A beérkezett anyagokat az intézet munkatársaiból álló szakmai zsűri, valamint Vágó István televíziós kvíz-műsorvezető bírálja el. A győztes 2 főre szóló pekingi utazást nyer, melynek része a 2010-es sanghaji világkiállításon való látogatás is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X