nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyelvi cédék taxisofőrök számára

Malajzia egyik államának kormánya nyelvtanulási cédék bevezetését tervezi az állam gyenge nyelvtudású taxisofőrjei számára.

nyest.hu | 2010. július 7.
|  

Malajzia területének nagyobb része nem a Maláj-félszigeten, hanem Borneó szigetén fekszik. Itt található Sarawak állama is, amely Malajzia kőolaját és a világ trópusi faáruinak jelentős részét adja. A kereskedelem miatt jelentős a Sarawakba látogató turisták száma, ám a külföldiek nehezen értenek szót a helyi taxisofőrökkel.

Sarawak kormánya ezért döntött úgy, hogy nyelvtanulási cédékkel látja el a taxisofőröket – írja a maláj hírügynökség, a Bernama összefoglalója. Sarawak lakosainak többsége nem maláj, hanem iban dajak, anyanyelvük pedig a malájjal rokon iban nyelv.

A kormány azért döntött a cédés nyelvoktatás mellett, mert ezt találták a legköltséghatékonyabbnak. Szerintük ugyanis a taxisofőrök a két fuvar közti várakozás alatt is nagyszerű hasznát tudják venni a nyelvi cédéknek. Az ezek segítségével oktatott főbb nyelv a kínai és a német lenne, de csak a fontosabb kifejezésekre korlátozva.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X