nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nő a nyelvi turizmus Dubajban

A mesés kelet új virágzó metropolisza már a turisták egy speciális csoportját, a nyelveket tanulni vágyókat is sikeresen vonzza.

nyest.hu | 2010. június 30.
|  

Dubaj gyakran szerepel a nemzetközi hírekben fantasztikus építményei révén, melyek között megtalálható a világ legmagasabb épülete ugyanúgy, mint hatalmas pálma-alakú mesterséges szigetek vagy egy fedett sípálya is. A város már az arab és az angol nyelvek tanulóit is sikeresen vonzza a South Travel turisztikai honlap beszámolója szerint.

Dubajban ugyan az arab a hivatalos nyelv, de a városban az arabnál gyakrabban hallani az angolt. Dubaj lakosainak ugyanis csak 17 százaléka az Emírség állampolgára, a többiek pedig jórészt indiai, pakisztáni és bangladesi vendégmunkások, akiknek jobb híján az angol a közös nyelvük.

A dubaji nyelvtanulástól legfeljebb az téríthet el minket, hogy a város közel sem számít olcsónak, és a jogot a multikulturális ambíciók ellenére is gyakran iszlám szemszögből értelmezik. Akár egy nyilvános területen elcsattanó csók miatt is a bíráság előtt találhatjuk magunkat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X