nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nincsenek biztonságban a cégek a Facebookon

Egy biztonsági cég olyan anomáliát fedezett fel a Facebook Pages működésében, ami nem kis kárt okozhat az oldalak tulajdonosainak.

IT café | 2011. szeptember 7.
|  

A Facebook Pages szolgáltatást elsősorban cégek, márkák számára hozta létre a közösségi oldal. Alapelv, hogy Facebook-oldalt csakis magánszemély hozhat létre, de a létrehozó több szerkesztési joggal rendelkező adminisztrátort is megjelölhet.

A közelmúltban azonban több oldal gazdája is jelezte, hogy a tudta nélkül kompromittáló tartalom került ki az üzenőfalára, és ezt ő nem tudta kitörölni, ugyanis hirtelen már nem volt szerkesztői joga. A Sophos biztonsági cég fejlesztői utánajártak a problémának, és meg is találták a Pages anomáliáját.

A Pages felhasználási feltételeiben szerepel, hogy az utólag hozzáadott adminok nem törölhetik az oldal létrehozóját. Ezzel szemben a szakemberek azt tapasztalták, hogy ez a gyakorlatban nem így működik: gyakorlatilag mindenki törölhet mindenkit.

Ez azért jelenthet gondot, mert az oldalak tulajdonosai gyakran jelölnek meg „rajongókat” adminisztrátorként, hogy segítsék a karbantartást: akár ők is visszaélhetnek a lehetőséggel. Ha cégről van szó, akkor akár egy elbocsátott alkalmazott vagy rosszakaró is megteheti ugyanezt. Szerencsére a  kár okozóját könnyű megtalálni, de csak azután, hogy a baj már megtörtént.

További részletek az IT café cikkében.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X