nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Népszerű a kínai nyelv Ukrajnában

Kilenc középiskolában kezdik el a kínai nyelv oktatását a kelet-ukrajnai Luhanszk városban, és ez a szám csak nőni fog a közeli jövőben.

MTI | 2009. október 22.
|  

A Kelet-Ukrajnában egyre népszerűbb kínai nyelv oktatása fakultatív formában indul a következő tanévtől a luhanszki középiskolákban. A tanulókat a Luhanszki Nemzeti Egyetem megfelelő szintű nyelvtudással rendelkező kínai szakos diákjai fogják oktatni – adta hírül szerdán a proua.com internetes ukrán hírportál.

A jelentés szerint a nagyváros egyetemének Konfucius Intézetében hét diákcsoport tanulja a kínai nyelvet. Az iskolai nyelvoktatásban olyan egyetemisták vesznek részt, akik legalább féléves tanulmányi gyakorlatot töltöttek Kínában és jól bírják a nyelvet.

Szerhij Harcsenko, az egyetemi intézet igazgatója a hírportálnak elmondta: a térségben olyan nagy az érdeklődés a kínai nyelv iránt, hogy nem bírják oktatói kapacitással. A megye több járásának iskolái jelezték, hogy szeretnének kínai nyelvtanfolyamot indítani, de erre legfeljebb egy év múlva lesz lehetőség Kína ukrajnai nagykövetségének a támogatásával.

A szakember azt is közölte, hogy az idei felvételi során a luhanszki egyetemen többször annyian jelentkeztek kínai-angol szakra, mint az orosz-angol szakpárra.

Információ
X