nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nemzetközi üzleti pereket szeretne vonzani Németország

Németország Észak-Rajna–Vesztfália tartománya bejelentette, hogy üzleti pereket angol nyelven is le lehet majd vezetni a helyi bíróságokon. Nemzetközi pereket vonzanának ezzel a térségbe.

nyest.hu | 2010. június 23.
|  

Léteznek felemelkedőben lévő üzleti nyelvek, mint a kínai, a spanyol és az arab, de az üzleti világ megkérdőjelezhetetlen nyelve belátható ideig még az angol marad. Ezzel együtt az üzleti perek nyelve is az angol. Ebből a tényből kiindulva döntött úgy Németország Észak-Rajna–Vesztfália tartománya, hogy az üzleti pereket angol nyelven is le lehessen levezetni a bíróságokon. Így szeretnének nemzetközi üzleti pereket a térségbe vonzani, jelenti a Today Translations honlapja.

Az eredeti javaslat szerint a szóbeli beadványokat és az írásos nyilatkozatokat lehetett volna angol nyelven benyújtani, de a jelenlegi változat szerint az írásos beadványok és az ítéletek is fordítás nélkül lehetnének angol nyelvűek. Észak-Rajna–Vesztfália tartományban találhatók az olyan német nagyvárosok, mint Köln, Bonn, Essen, Dortmund és Düsseldorf – amik saját jogukon is fontos üzleti központoknak számítanak.

A javaslatot még nem fogadták el, nem egyértelmű például, hogy van-e megfelelő számú, nagyon jó angol nyelvtudással rendelkező német bíró. Észak-Rajna–Vesztfália eset azonban precedensjellegű lehet.

Hasonló polémia máshol is folyik, így például az Egyesült Államokban 34 millió ember anyanyelve a spanyol, és nagy az igény rá, hogy spanyol nyelvű bíróságok is működhessenek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X