nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem Skype, nem YouTube, és nem is Facebook, hát akkor micsoda?

Facebook + videochat = SocialEyes. Az új lehetőség biztosítja, hogy a Facebook tagjai a jövőben videobeszélgetéseket is folytathassanak egymással.

IT café, Dajkó Pál | 2011. március 2.
|  

Rob Glaser, a RealNetworks alapítója a Demo konferencián jelentette be új vállalkozását, a SocialEyes nevű szolgáltatást, mely alapvetően egy, a Facebook közösségi hálójára épülő videochatplatform.

A fejlesztésben technológiai újdonság egyáltalán nincs, de ami miatt jó eséllyel arathat nagy sikert az a Facebook-kapcsolódás, hiszen így az alkalmazás fejlesztője és működtetője hatalmas potenciális felhasználói bázishoz juthat. Maga Glaser is hangsúlyozta a bemutatón, hogy a SocialEyes nem Skype, nem YouTube, és nem is Facebook. De hát akkor micsoda, kérdezték meg az újságírók, mire a vezető a következőképp válaszolt: „Majd meglátjuk.”

A szolgáltatást működtető cég mindenesetre abban bízik, hogy az elsők között lépnek egy olyan piacra, mely még viszonylag szabad: úgy látják, a videoszolgáltatások nem tartottak lépést a közösségi oldalak fejlődésével, ezért itt még nagy lehetőségek vannak.

A SocialEyes sok mindent tud, amire igény lehet: van lehetőség privát beszélgetésre, hatfős konferenciára, élőben is lehet társalogni, de filmes üzenet közvetítésre is módot ad.

A Chatroulette-nél fellépő problémák a fejlesztők reményei szerint nem jelentkeznek majd jelentős mértékben, mivel a Facebookon (az alapelvek szerint legalábbis) mindenkinek valós személyazonosságával kell regisztrálnia. A Flashre épülő rendszert hamarosan ki akarják terjeszteni a mobil eszközökre is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X