nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem lesz pánikgomb a Facebookon

A pánikgomb funkció nem lesz elérhető a közösségi portálon, de jelenthetik a 19 év alattiak, ha fenyegetve érzik magukat.

MTI | 2010. április 18.
|  

A Facebook üzemeltetői számos újítást vezetnek be a közösségi portál felhasználóinak netes biztonsága érdekében, azonban nem lesz olyan pánikgomb, amellyel a kiskorúak egy kattintással kérhetnének segítséget.

A gyermekek kizsákmányolása ellen és az online védelem érdekében létrehozott brit gyermekvédelmi központ (CEOP) vezetője a Facebook biztonsági főnökével folytatott washingtoni megbeszélése után közölte, hogy nem lesz minden felhasználó profilja mellett pánikgomb, azonban a 19 év alatti brit Facebook-használók a CEOP, illetve a közösségi portál munkatársainak jelenthetik, ha más netezők miatt fenyegetve érzik magukat.

Gyermekvédelmi szervezetek azóta követelik a pánikgomb kialakítását, miután egy brit fiatalnak az oldalon kötött ismeretsége okozta közvetve a halálát. „A szembetűnő nagy +gombok+ nem váltanák be a hozzájuk fűzött reményeket, ugyanis ezektől csak megijednének és összezavarodnának a felhasználók” – hangsúlyozta Richard Allan, a Facebook európai irányelveiért felelős igazgatója, hozzátéve, hogy egy szolid feliratos hivatkozás, amelyen keresztül a CEOP és a portál üzemeltetői figyelmeztethetők jelentene sokkal hatékonyabb megoldást.

A CEOP szerint a Microsoft azonnali üzenetküldő szolgáltatásán, az MSN-en és számos iskolai honlapon használt pánikgombra havonta átlagosan tízezer kattintás érkezik, ezek alapján pedig több mint ötezer esetben indul bűnügyi nyomozás – adta hírül a The Daily Telegraph online kiadása.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X