nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem lesz a Manchester United edzője, mert nem tud jól angolul

Még a futballkarriert is jelentősen visszavetheti az, ha valaki nem beszél elég jól angolul.

nyest.hu | 2010. szeptember 7.
|  

A Manchester United edzőjének lenni nagy megtiszteltetés – erről kellett lemondania a német Ottmar Hitzfeld edzőnek, hiába környékezte meg a legendás klub, miután Sir Alex Ferguson bejelentette visszavonulási szándékát. „Úgy döntöttem, német nyelvterületen maradok, mert amikor dolgozom, szeretem németül kifejezni magam. Ez az anyanyelvem” – nyilatkozta a sportember a Telegraph című brit lapnak.

Hitzfeld, aki arról nevezetes, hogy a Bajnokok Ligájában kétszer is győzelemre vitte csapatát (először 1997-ben a Borussia Dortmundot, 2001-ben pedig a Bayern Münchent), úgy véli: angolul nem lenne képes „megfelelően közvetíteni az érzéseit a csapat felé”.

A Tábornok becenéven ismert sportember folyékonyan beszél ugyan angolul, mégis úgy gondolja, inkább marad a svájci válogatottnál. „”A svájci csapatban játszó játékosok sok különböző nyelvet használnak az öltözőben: olaszt, franciát, angolt. De amikor kijönnek a pályára, németül beszélek hozzájuk, s csak akkor kérek meg valakit, hogy segítsen fordítani, ha valamit véletlenül nem értenek meg” – olvasható az edző indoklása a Soccernet oldalon.

Címkék: Társadalom, Sport
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X