nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem beszélnek elég idegen nyelvet a diákok

Ausztráliában aggasztóan kevesen beszélnek valamilyen idegen nyelvet, véli egy ausztrál politikus. Ez pedig a szomszédi kapcsolatokra is hat.

nyest.hu | 2010. május 25.
|  

Az ausztrál fiatalok közül túl kevesen beszélnek idegen nyelveket – számol be az ABC News weboldala. Bár Ausztrália elszigetelt országnak mondható, a nyelvtudás kétségkívül fontos lehet az ott élők számára is. Egy ellenzéki politikus, Tony Abbott szerint nagyobb hangsúlyt kellene fektetni arra, hogy a diákok legalább egy idegen nyelvet elsajátítsanak.

A politikus napokban tartott beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy épp a környező államokkal való együttműködést segítené, ha a diákok közül többen tanulnák meg a térségben használatos nyelveket. A folyamat persze kétirányú: a megerősödő kapcsolatok az ausztrál egyetemistákat is ösztönöznék arra, hogy egyre többen válasszák a tanulmányaik mellé az idegen nyelvek tanulását is.

Ausztrália lakosságát egyébként 92 százalékban európaiak vagy európai származásúak teszik ki, 7 százalék körül mozog az ázsiaiak és mindössze 1 százalék körül az ausztrál őslakosok száma. Hivatalos nyelve az angol, de őslakos nyelveket is beszélnek az országban.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X