nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: "Csak a véletlennek köszönhető, hogy a két szó azonos alakúvá vált." -Szerintem is. A magy...
  2021. 04. 04, 10:26  Miért nyúl a nyúl?
 • mederi: @Fülig James: 61 Egy körülbelüli idézet a Wikipédiából Fleming kísérleteinek sikeréről kol...
  2021. 04. 04, 09:32  Dob és dob
 • mederi: A közmondás szerint a "részeg disznó (ember) hentereg a földön" és nem *hengereg, mert meg...
  2021. 04. 01, 10:02  Hentel-e a hentes?
 • mederi: Így hengergetnek a hentesek.. :) www.youtube.com/watch?v=EHf8T_2k9uM
  2021. 04. 01, 09:59  Hentel-e a hentes?
 • mederi: @Avatar: 14 A felfüggesztett disznó olyan közel szabályos vízszintes szeletekből áll, amik...
  2021. 04. 01, 09:31  Hentel-e a hentes?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ne sírj utánunk, Argentína!

Buenos Aires központjában az argentin közösség érdeklődésének megfelelő programokat terveznek a magyar képzőművészet, zene és gasztronómia bemutatására, a magyar kultúra népszerűsítésére.

MTI | 2013. június 18.
|  

Új munkatársat vehetett fel a Buenos Aires-i Mindszentynum a Balassi Intézettel (BI) tavaly kötött megállapodás eredményeként, így az argentin közönség még több magyar vonatkozású programmal találkozhat a jövőben – tájékoztatta a Balassi Intézet az MTI-t hétfőn. Az összegzés felidézi, hogy a Mindszentynum tavaly kötött társult intézeti megállapodást a Balassi Intézettel, elsőként a spanyol nyelvterületen.

A Balassi Intézet hétfői közleménye szerint Fóthy Zsuzsanna munkája nyomán az eddig is sok előadásnak, rendezvénynek otthont adó Mindszentynum munkatársai szorosabb kapcsolatot alakítanak ki a magyar intézetek hálózatával. A Buenos Aires központjában található épületben újabb, az argentin közösség érdeklődésének megfelelő programokat terveznek a magyar képzőművészet, zene és gasztronómia bemutatására, a magyar kultúra népszerűsítésére.

Az Argentínában élő magyarok új generációját is meg szeretnék szólítani vonzó programokkal, a megújuló honlapon felkínált lehetőségekkel. Első lépésként a Zrínyi Ifjúsági Kör szervezett június elején kétnapos játékos magyar nyelvi tábort az intézményben a Balassi Intézet oktatási igazgatóságának munkatársaival a közösség fiataljai számára, hogy szüleikkel együtt ők is megismerhessék a magyar kultúrával kapcsolatos rendezvényeknek helyet adó épületet – olvasható az összegzésben.

A Buenos Aires-i Mindszentynum, az Argentínai Katolikus Magyarok Szövetsége Domonkos László atya kezdeményezésére 1972. október 8-án jött létre. Első elnöke Sorg Antal, főtitkára pedig Széchenyi Endre gróf volt. A szövetség magyar parókiák kiépítésébe kezdett, majd Théesz János támogatásával megvett egy telket Buenos Aires központjában, ahol Vass Béla építész tervei alapján 1977-re megépült a szervezet központja. Domonkos László vezetésével a Mindszentynum kezdettől fogva nemcsak egyházi-vallási, hanem kulturális és társadalmi eseményeket, köztük konferenciákat, koncerteket, kiállításokat is szervezett – olvasható az intézmény honlapján.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X