nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Igen, láttam a 6-ot csak gondoltam kapjanak szót a szarmata nyelvészek is.
  2022. 11. 26, 11:00  Urál‒Altaj
 • Fülig James: Update: Ural folyó Alighanem Nagy Katalin nem konzultált nyelvészekkel, amikor átnevezte a...
  2022. 11. 26, 10:51  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mi történik éjszaka a könyvtárban?

Időutazásra invitálják az érdeklődőket a Könyvtári éjszakán a Szegedi Tudományegyetem könyvtárába szerdán: a hajnali 1-ig tartó programok többsége a ’20-as, ’30-as éveket idézi meg.

MTI | 2012. április 25.
|  

Tajti Gabriella, az egyetem kulturális irodájának vezetője az MTI-vel azt közölte, hogy az elmúlt években a Könyvtári éjszaka a város és az egyetem polgárai között is népszerű rendezvénnyé vált. Idén is ezreket várnak szerdán délután öt órától, amikor nem bezár, hanem kinyílik a bibliotéka. Lesz zene, rendeznek tréfás és komoly vetélkedőket, irodalmi beszélgetéseket, előadásokat, kiállításokat, titkokat felfedő túrákat. Emellett ruhatervezés és divatbemutató is várja a vendégeket.

Különböző könyvtárismertető túrák indulnak, több tárlat is nyitva tart, köztük a Szent-Györgyi Albert-kiállítás, egy másik az 1922 és 1937 közötti 15 évet öleli fel az irodalom, sport, zene, képzőművészet, színház- és filmművészet világában, de külön összeállítás foglalkozik Bartók Béla és Kodály Zoltán munkásságával is. Levelekből, cikkekből, tanulmányokból vett részletek, valamint fotók segítségével idézik fel a korszak zenei életének két nagy alakját. A modern Törökország megszületését számítógépes slideshow mutatja be, és az ismeretlen Belső-Ázsia is ismerőssé válik egy tárlaton.


A kvízek mellett lesz filmszínház, jelmezes fotózási lehetőség, de a kalandorok a Boldogság Szigetek Kaszinóban is kockáztathatnak. A programban a húszas, harmincas évek hangulatát idéző zenék és táncok is szerepelnek.

A Könyvtári éjszakán este tíz és hajnali egy óra között késedelmesen visszavitt könyvek után járó pénzbüntetésnek – attól függően, hogy mennyire kegyes az illetőhöz Fortuna a szerencsejátékban – 25, 50 vagy 75 százalékát kell megfizetni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X