nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mi a közös Bill Gates-ben, Kim Kardashianban és Abraham Lincolnban?

Bill Gates, Kim Kardashian és Abraham Lincoln – mi lehet bennük a közös? Meg fog lepődni...

nyest.hu | 2015. augusztus 13.
|  

Nem, nem egy bizarr időutazásra hívjuk, és nem is a nevek betűinek összerendezéséből jön ki a titok. A megoldás nagyon egyszerű: Bill Gates, Kim Kardashian és Abraham Lincoln mindhárman középső gyerekek. És ha a szerelem után van még valami, ami szívás, akkor az középső gyereknek lenni! Vagy mégsem? Végül is a pilótakeksz is középen a legfinomabb...

Augusztus 12-e minden évben a középső gyerekek napja. Ennek alkalmából most öt izgalmas tényt árulunk el – az UpWorthy összeállítása alapján – arról, hogy mit jelent középső gyerekként felnőni.

1. A középső gyerekek kiállnak az igazságért

Katrin Schumann középsőgyerek-szakértő szerint a középső gyerekek az igazságosság bajnokai. A Pschycology Today-en úgy fogalmazott, hogy a középső gyerekek esetében „a fairség áll a középpontban”, érzékenyen reagálnak a családon belüli igazságtalanságra, és mindig a többiek szükségleteit tartják szem előtt, mialatt fölcserepednek fölcseperednek. Ezen kívül az is jellemző rájuk, hogy igen hűségesek, és mindig a hátrányos helyzetűek mellé állnak. Ezek után annyira nem csodálkozunk azon, hogy Susan B. Anthony, Martin Luther King és Nelson Mandela is középső gyerekek voltak.

Szabadnak lenni nemcsak azt jelenti, hogy levesszük valakiről a láncokat, hanem azt, hogy úgy élünk, hogy tiszteletben tartjuk, sőt növeljük a többiek szabadságát.
Szabadnak lenni nemcsak azt jelenti, hogy levesszük valakiről a láncokat, hanem azt, hogy úgy élünk, hogy tiszteletben tartjuk, sőt növeljük a többiek szabadságát.
(Forrás: Wikimedia Commons / DFID - UK Department for International Development / CC BY 2.0)

2. A középső gyerekek nyitottabban állnak hozzá a szexhez

Úgy tűnik, hogy az, hogy hányadik gyerekként születünk, arra is befolyással van, hogy hogyan állunk hozzá a szexualitáshoz. Az elsőszülötteknek van például a legtöbb partnerük, a középsők pedig a leginkább nyitottak mások szexualitásának az elfogadásában. Sőt, egy új kutatás szerint ők a legnyitottabbak arra, hogy új dolgokat próbáljanak ki az ágyban.

Mi a közös Bill Gates-ben, Kim Kardashianban és Abraham Lincolnban?
Forrás: Wikimedia Commons / Dorothee Rätsch / CC BY-SA 3.0

3. A középső gyerekek alkudoznak a legjobban

A középső gyerekek úgy nőnek fel, hogy bonyolult családi és testvéri érdekek között kell eltájékozódniuk, és megtalálniuk a számításukat. Ez a gyakorlat pedig elsőrangú tárgyalóvá teszi őket. Ők a legjobb tárgyalók, hajlanak a kompromisszumokra, diplomatikusak és keresik a konszenzust.

4. A középső gyerekekre valóban kevesebbet figyelnek a szülők, de ez nem hátrány, hanem előny!

Az elsőszülötteké a legtöbb elvárás: főleg ami az iskolai előmenetelt és a karriert illeti. Ha több testvér is van, akkor a középső gyerekek valahogy kiesnek a rostán, rájuk tényleg kevesebbet koncentrálnak szülők; nincs bennük semmi kitüntetett. Ez azonban nem feltétlenül rossz dolog... Az, hogy a szülők elvárása és figyelme kisebb, nagyobb szabadságot biztosít a középső gyerekeknek abban, hogy kitalálják, mi az, amiben igazán jók, amit igazán szeretnek csinálni. Így lehet, hogy ők könnyebben, gyorsabban megtalálják a saját útjukat.

Mi a közös Bill Gates-ben, Kim Kardashianban és Abraham Lincolnban?
Forrás: Wikimedia Commons / JLPC / CC BY-SA 3.0

5. A középső gyerekekről rengeteg menő kutatás készül manapság

A legjobb pedig az, hogy 2010-ben készült egy nagy metavizsgálat, amely 200 olyan tanulmányt tekintett át, amelyek a születési sorrend hatásairól szólnak. Ebből pedig kiderült, hogy a kutatások szintén nagyban ignorálták a középső gyerekeket; velük foglalkozott a legkevesebb kutatás. Ez pedig talán azzal állhat összefüggésben, hogy maguk a kutatók általában elsőszülöttek... Azért az utóbbi években igyekeznek pótolni a hiányt.

Forrás

Celebrate National Middle Child Day with these 5 incredible facts

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X