nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • gekovacsistvan: Munkácsi Bernát tehát, hitet tesz a magyar nép és a magyar nyelv eredetének egysége mellet...
  2021. 04. 13, 17:27  Az ugor lovakrul
 • gekovacsistvan: "Munkácsi Bernát ezúttal is megfogalmazta azt az állítását, hogy a magyarság nem a türkökt...
  2021. 04. 13, 11:17  Az ugor lovakrul
 • mederi: "Csak a véletlennek köszönhető, hogy a két szó azonos alakúvá vált." -Szerintem is. A magy...
  2021. 04. 04, 10:26  Miért nyúl a nyúl?
 • mederi: @Fülig James: 61 Egy körülbelüli idézet a Wikipédiából Fleming kísérleteinek sikeréről kol...
  2021. 04. 04, 09:32  Dob és dob
 • mederi: A közmondás szerint a "részeg disznó (ember) hentereg a földön" és nem *hengereg, mert meg...
  2021. 04. 01, 10:02  Hentel-e a hentes?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A jó humor vonzó

A játékos, jó humorérzékű emberek vonzóbbak és jobb esélyük van a társtalálásra – erősítették meg a tézist amerikai egyetemi oktatók.

MTI | 2012. augusztus 11.
|  

Felmérésükben 250 egyetemi és főiskolai hallgató véleményét firtatták, és a válaszok alapján egyértelműen az mutatkozott meg, hogy mindkét nem nagyon fontosnak ítélte a humorérzéket, a mókázást és a játékosságot hosszú távra szóló társ keresésekor.

 A férfiak 16 tulajdonság közül az első helyre sorolták a humorérzék fontosságát, a mókakedvelést a harmadikra, a játékosságot pedig az ötödikre. A nőknél – ugyanebben a sorrendben – a 3., 4., és 5. helyre kerültek ezek a tulajdonságok, az első helyen a kedvesség, a másodikon pedig a megértés diadalmaskodott. Érdekes, hogy a külcsín fontossága a férfiaknál csak a 9. helyre sorolódott.

Mosolyogj!
Mosolyogj!
(Forrás: Wikimedia Commons / greyloch / CC BY-SA 2.0)

Garry Chick – a tanulmány fő szerzője, egy pennsylvaniai főiskola professzora – úgy véli, hogy az eredmények alapján érthető, miért játszadozik az ember egész életén át, míg a legtöbb állat felnőtt korára felhagy a hancúrozással.

„A játékosság egy férfi részéről azt üzenheti egy nőnek, hogy erőszakmentes az illető, nem árt sem párjának, sem utódaiknak. Egy nő játékossága fiatalságot, termékenységet sugallhat a férfinép felé” – idézte Chicket a The Daily Telegraph című brit lap weboldala.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Krizsa 2013. március 22. 04:15

A szellemesség, humor azt jelzi, hogy az illető rutinszerűen szokta megvizsgálni a jelenségeket "a másik / a mindenféle más" oldalról is. Intelligenciát, vitaképességet, az ellenvélemény átgondolásának képességét jelenti. Ez olyasmi, hogy most NEM ÉN gondolkozom el a történeten, hanem "akárki más" .

Amíg tanár voltam, igyekeztem elterjeszteni a valószínűségekben való gondolkodás elméletét.

Történt valami (számomra rossz).

Véletlenül? Az is lehetséges... s akkor nyalom a sebeimet. De általában nem véletlenül történnek a dolgok.

Én vagyok a hibás? Más a hibás? A más ezt szándékosan okozta? Saját magam, ugyan nem tudatosan, de mégis egy "nem-akarásom" miatt okoztam?

AZ NEM LEHET, hogy a testvérem (férjem, gyerekem, barátom, ált. egy embertársam - miért mindenkiről eleve feltételezem, hogy csakis rosszat akarhat? Igen, feltételezem.

Mi különbözteti meg ezt a szemléletet a PARANOIÁTÓL? Az, hogy valószínűséget adok a "gyanakvásnak". Tudatában vagyok, hogy további bizonyító érvek nélkül ez csak kis (1-10%) valószínűségű, de akkor is végigvezetem a gondolatot.

Mert csak így találhatok rá az okra... arra, hogy az illetőnek más volt a "túlélési érdeke", mint az enyém ... s akkor lehet ez a saját akárkim (a lista, mint fent... ) is.

A középiskolás tanítványaim ezt mindig megértették.

A történéseknek nem mindig, de GYAKRAN van kiváltó okuk - s ezért minden lehetőséget végig kell gondolnunk. Úgy, mintha semmi közünk nem volna az egészhez.

A humor azt jelzi a külvilág számára, hogy az illető képes gondolkozni:-).

Információ
X