nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Meghalt Leonard Nimoy

2015. február 27-én elhunyt a Star Trek Mr. Spockjának legendás alakítója, Leonard Nimoy. A színész 83 éves volt. A tudományos és ismeretterjesztő világ rá emlékezik.

nyest.hu | 2015. február 28.
|  

2015. január 27-én délelőtt otthonában elhunyt a Star Trek Spockjaként ismert legendás Leonard Nimoy. A színész, rendező és költő 83 éves volt. 2014 januárjában jelentette be, hogy COPD-ben, azaz krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenved. Állapota idén február végén rosszabbodott, ezért kórházba kellett szállítani. Február 23-án kelt az utolsó Twitter-bjegyzése is, amely így szólt:

Meghalt Leonard Nimoy
Forrás: Twitter

Azaz: „Az élet olyan, mint egy kert. A tökéletes pillanatokat megélhetjük, de megőrizni nem tudjuk őket, csakis az emlékeinkben. Hosszú és eredményes életet!”

Az utolsó posztjai egyikében egy verset is megosztott a Twitteren. Halálhíre óta rengeteg tudományos, ismeretterjesztő média fejezte ki megrendülését. Az amerikai űrügynökség, a NASA saját honlapján emlékezik Mr. Spock megformálójára. A NASA Facebook oldalán pedig az amerikai és az európai űrügynökség (ESA) egy-egy képviselője emlékszik közös videóban az elhunyt színészre.

Mi pedig a The Big Bang Theory (Agymenők) című sorozat alábbi jelenetével idézzük meg Leonard Nimoy legendás alakját.

Sheldon, aki természetesen nagy Star Trek-rajongó, karácsonyi ajándékképpen Pennytől egy szalvétát kap, amit Leonard Nimoy dedikált neki. Sőt, az is hamarosan kiderül, hogy nem elég, hogy dedikálta, de a kosz a szalvétán abból származik, hogy Leonard Nimoy valóban beletörölte a száját, amikor betért abba az étterembe, ahol Penny felszolgál. Sheldon annyira zavarba jön, hogy nem tudja kellőképpen ellensúlyozni a hatalmas ajándékot, hogy még meg is öleli Pennyt.

LLAP
LLAP

További olvasnivaló

These Are Leonard Nimoy's Touching Final Words Of Wisdom

NASA Remembers Leonard Nimoy

Leonard Nimoy Has Passed Away At Age 83

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X