nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyarokról szóló könyv hollandoknak

Hogyan érthetik meg a magyarokat, mi kell ahhoz, hogy jó kapcsolatot ápolhassanak velünk – ebbe igyekszik beavatni az olvasót a kötet.

MTI | 2010. június 7.
|  

Bogyay-Bellendux-Mária Élni és dolgozni a magyarokkal című könyvét mutatták be Hollandiában, a hágai magyar nagykövetségen – adta hírül a holland a nagykövetség.

A holland nyelvű kötetben a szerző azt mondja el az olvasóknak, milyen módon érthetik meg a magyarokat, mi az, ami hozzásegítheti őket, hogy jó személyes kapcsolatokat alakítsanak ki honfitársainkkal.

A bemutatón Udvardi Iván hágai magyar nagykövet köszöntötte a szerzőt. Beszédet mondott a Magyarországon született és 1956 után Hollandiában letelepedett Gábor Dzsingisz, korábbi holland mezőgazdasági államtitkár és a könyv kiadójának több vezetője is.

Bogyay-Bellendux Mária a közlemény szerint úgy fogalmazott: reméli, a könyv hozzájárul ahhoz, hogy a holland és a magyar nép jobban megértse egymás kultúráját és szokásait, és ennek révén a már meglévő kölcsönös szimpátia tovább erősödik közöttük.

A szerző nyelvtanár, tolmács, író, több évtizede él Hollandiában. A most kiadott könyv Hollandia magyar szemmel című – elsősorban magyaroknak szóló – előző kötete folytatásának tekinthető.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X