nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyarok és törökök – egymás szemével

2014. december 3-án este 7 órakor a budapesti Török Kulturális központban arról beszélgethetnek, hogy hogyan látjuk mi magyarok a törököket, és ők hogyan látnak minket.

nyest.hu | 2014. december 2.
|  

Miért hívnak testvérnek minket a törökök? Mi miért csak a 150 éves oszmán időszakra emlékszünk leginkább? Hogyan váltunk barátokká a 19. században? Hogyan alakult át az egymásról alkotott kép az elmúlt évtizedekben? – Többek között ezekre a kérdésekre kaphatnak válaszokat azok, akik 2014. december 3-án 19 órakor elmennek Fodor Pál turkológus előadására, amely a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központban lesz (1062 Budapest, Andrássy u. 62.). Az előadás címe Magyarok és törökök egymás szemével – Identitások, ön- és ellenségképek – az elfogadástól a rokonszenvig.

A Török Kávéházi Estek programsorozatot, melynek célja Törökország és a török kutúra megismertetése, 2010 novemberében indította útjára Tóth Ágnes és Rüll Ildikó, két olyan török kultúrát szerető fiatal, akik tudásukkal és lelkesedésükkel kívánják Törökország és Magyarország kapcsolatát szolgálni.

A programsorozat eseményeire minden hónap első szerdáján kerül sor. Változatos témákkal és azokhoz meghívott szakértőkkel ismertetik meg az érdeklődőkkel Törökország ezernyi arcát. Az alkalmak fontos jellemzője az informális hangulat: a szakértők az adott téma rövid felvezetése után átadják a mikrofont a közönségnek; az esteket így a résztvevők kérdései irányítják egy szabad beszélgetés keretében.

A Török Kávéházi Estek rendezvénysorozat hamar kedveltté vált a török, illetve török-magyar témák iránt érdeklődők körében. Az eseményre havonta száznál is többen kíváncsiak. Az elmúlt évek fotóanyaga és az előadások címei megtalálhatók az esemény Facebook-oldalán.

A meghívót a képre kattintva tudja kinagyítani
A meghívót a képre kattintva tudja kinagyítani
(Forrás: nyest.hu)

A Török Kávéházi Estek sorozata az első két évben szinte teljes mértékben hivatalos támogatás nélkül, közösségi összefogással jött létre. 2013 februárjától a Török Kulturális Központ ad helyet a programsorozatnak.

Időpont: 2014. december 3., szerda, 19 óra

Helyszín: Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ (1062 Budapest, Andrássy u. 62.)

Bővebb infó: Török Kávéházi Estek

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X