nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar újságírót díjaztak

Az Európai Újságírók Szövetségének díját többek között egy magyar újságíró is megkapta idén. Az egri Martin József március 5-én vette át a díjat.

MTI | 2010. március 11.
|  

Öt görög újságíró mellett Martin József, a Vasárnapi Hírek szerkesztője kapta az Európai Újságírók Szövetségének (EÚSZ) díját – olvasható az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben. Martin József március 5-én vette át az 1993-ban elhunyt, kiemelkedő görög újságíróról elnevezett Konstantinosz Kalligasz-díjat Athénban. A közlemény kiemeli a díjazott több évtizedes „kitartó küzdelmét az európai integráció előmozdítására és újságírói munkájának magas színvonalát”.

Az elismerést az EÚSZ Végrehajtó Bizottságának athéni ünnepi ülésén a díjat anyagilag támogató Görög Nemzeti Bank elnöke, Vaszilisz Rapanosz egyetemi tanár adta át. Az elismerést 1996 óta évről évre a görög sajtó néhány munkatársa, valamint az Európai Unió másik tagállamának egy-egy neves újságírója kapja. A díjat idén Martin József mellett öt görög újságíró vehette át – olvasható a közleményben.

Martin József a Vasárnapi Hírek szerkesztője, az EÚSZ Magyar Tagozatának vezetője és az egri Eszterházy Károly Főiskola tanára. Pályáját a Magyar Nemzet című napilapnál kezdte. 1982-től négy éven át a lap moszkvai tudósítójaként dolgozott. 1990-ben a Magyar Nemzet főszerkesztője volt. 1995-96-ban a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyetteseként dolgozott. Több elismerés között 1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét – olvasható az egri főiskola honlapján összeállított életrajzban.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X