nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar régészek Koh Kerben

A tervek között szerepel a Prasat Krachap nevű templomegyüttes törmeléktől való megtisztítása, statikai megerősítése és látogathatóvá tétele a turisták számára, valamint közösségi ház építése.

MTI | 2012. december 10.
|  

Koh Ker kambodzsai romváros régészeti feltárásáról szóló, újabb ötéves szerződést írtak alá csütörtökön a Magyar Indokína Társaság és a Magyar Délkelet-ázsiai Kutatóintézet, valamint az APSARA – az Angkor és Koh Ker kulturális örökségéért felelős kambodzsai kormányzati szervezet – képviselői. A 2013 és 2017 közötti időszakra vonatkozó szerződés a 10. századi birodalmi fővárosban, Koh Kerben korábban megkezdett ásatások és epigráfiai program folytatásán kívül új elemeket is tartalmaz – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a Magyar Indokína Társaság. Mint közölték, a megállapodásnak része a LiDAR távérzékelési projekt keretében begyűjtött, Koh Kerre vonatkozó adatok feldolgozása, a helyszíni terepi felméréseken szerzett információkkal való összevetése és a konkrét ásatási programban történő hasznosítása, továbbá a Koh Ker történetére, művészettörténetére vonatkozó kutatások, amelyben az intézet saját munkatársai mellett nemzetközi szakértők vesznek részt. A tervek között szerepel a Prasat Krachap nevű templomegyüttes törmeléktől való megtisztítása, statikai megerősítése és látogathatóvá tétele a turisták számára, valamint közösségi ház építése Koh Kerben.

Azedine Beschauch, az ICC-Angkor (International Coordinating Committee for the Safeguarding and Development of the Historic Site of Angkor) tudományos titkára Siem Reapban a szervezet fennállásának 20. évfordulóját ünneplő nemzetközi konferencián mutatta be a kutatóintézet új tudományos kiadványát, amely a khmer történelem egyik legfontosabb feliratát adja közre Novák Tibor fordításában, Claude Jacques, a khmer történelem és epigráfia egyik vezető kutatójának bevezető tanulmányával. A Sdok Kak Thom felirata címet viselő, Renner Zsuzsanna által szerkesztett kötet az eredeti, szanszkrit feliratok közlése mellett azok magyar és angol nyelvű fordítását tartalmazza, valamint tudományos jegyzetapparátussal is kiegészül.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X