nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar programok az UNESCO-naptárban

Más-más nyelv, más-más kultúra – mégsem lehetetlen az egymáshoz közeledés, sugallja az UNESCO 2010-es programsorozata.

nyest.hu | 2010. március 18.
|  

Kultúrák, közeledjetek! Idén lehetőleg minél jobban – üzeni nekünk 2010-ben, a kultúrák közeledésének nemzetközi évében az UNESCO. A nemzetközi szervezet ennek jegyében több magyar eseményt is bevett programsorozatába. A rendezvények elősegíthetik, hogy országokon belül és a világ országai között is fejlődjön a párbeszéd, és gördülékenyebb legyen a kulturális kommunikáció.

A kultúra.hu cikke szerint a magyar kulturális diplomácia sikerének tudhatjuk be, hogy a rangos eseménysorozatban négy magyar rendezvény is helyet kapott. A program az egész 2010-es évre vonatkozik, így több, eltérő jellegű fesztivál, verseny is bőven belekerülhetett. Így Magyarországról a balatonfüredi Salvatore Quasimodo költőversenyt, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum zenei fesztiválját, az EuroMed elnevezésű rendezvényt, a Kőszegi Társadalomtudományok és Európai Tanulmányok Intézetének 15. Nyári Egyetemi kurzusát és a budapesti Kortárs Drámafesztivált válogatta ki az UNESCO.

A magyar rendezvények tehát felkerülnek a szervezet honlapján feltüntetett listára, emellett pedig használhatják az UNESCO logóját is a szervezők – derül ki a cikkből. Az egész éves eseménysorozat célja, hogy a jobbnál jobb programokkal ne csak szórakoztassák a közönséget, hanem fel is hívják a figyelmet számos aktuális kérdésre. A kultúra, a tudomány és az oktatás eszközeivel a békés egymás mellett élésre fordíthatja a résztvevők és érdeklődők figyelmét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X