nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Leterítette az internet az Oxford szótárat

Az angol nyelv világhírű kézikönyve, az Oxford English Dictionary a jövőben lehet, hogy csak online formában jelenik meg.

MTI | 2010. augusztus 30.
|  

Lehetséges, hogy az angol nyelv hivatalos útmutatójának és kézikönyvének tekintett világhírű szótár, az Oxford English Dictionary a jövőben csak online formában jelenik meg.

A hatalmas terjedelmű, húszkötetes szótárt kiadó vállalat, az Oxford University Press vasárnap közölte, hogy az utóbbi évek tapasztalatai alapján a nyomtatott változat iránt egyre csökken a kereslet, miközben az internetes felhasználók száma folyamatosan és rohamosan növekszik. Ennek fényében a kiadó úgy döntött, hogy a szótár harmadik kiadását csak akkor küldi nyomdába, ha előzetesen elegendő kereslet mutatkozik iránta.

A mostani, második kiadás 1989-ben látott napvilágot. A húsz kötet 1165 euróba - jelenleg árfolyamon számolva mintegy 330 ezer forintba - kerül, ám eddig csak harmincezer példányt kelt el a teljes sorozatból. Ezzel szemben havonta hozzávetőleg kétmillióan hívják le interneten valamelyik szócikket.

Az új kiadáson nyolcvan szerkesztő dolgozik.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X