nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Igen, láttam a 6-ot csak gondoltam kapjanak szót a szarmata nyelvészek is.
  2022. 11. 26, 11:00  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Lemondott a plágiummal vádolt miniszter

Lemondott a plágiummal gyanúsított Ioan Mang román oktatási miniszter – jelentette be kedden Victor Ponta miniszterelnök, aki azt is közölte, elfogadta a tárcavezető döntését és felmentette őt tisztségéből.

MTI | 2012. május 16.
|  

A Romania Libera című napilap szerint Mang Nagyváradon megjelentetett egyik dolgozatában szó szerinti részleteket vett át külföldi kutatók tanulmányából anélkül, hogy szabályosan hivatkozott volna a forrásra.

Az ellenzéki támadások kereszttüzébe került tárcavezető plágiumügyének kivizsgálására Victor Ponta miniszterelnök szakmai vizsgálatot kért az akadémiától. Ioan Mang megalapozatlannak nevezte a vádakat, de kedden benyújtotta lemondását, hogy miniszteri tisztsége ne hátráltassa ügyének tisztázását.

A kinevezése másnapján plágiumgyanúba keveredett Mang leváltását Emil Boc, az ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) elnöke sürgette. Miután a kormányfő ennek nem tett eleget, a PDL hétfőn közölte, hogy parlamenti beszámoltatást kezdeményez a tárcavezető ellen.

Az egy hete hivatalba lépett Victor Ponta miniszterelnök Ioan Mang személyében másodszor jelölt olyan vezetőt az oktatási tárca élére, akit le kellett váltania, miután a sajtó megkérdőjelezte tisztességét. Ponta eredetileg Corina Dumitrescut, egy román magánegyetem rektorát javasolta tárcavezetőnek, de róla még az új kormány beiktatása előtt kiderült, hogy meghamisította életrajzát: beírta ugyanis, hogy a Stanford Egyetemen végzett, holott csak egy kurzuson vett részt az amerikai egyetemen.

Ioan Mang egyhetes miniszteri ténykedése idején meglátogatta a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemet (MOGYE), ahol azt hangoztatta, hogy nincs szükség önálló magyar karra.

A kormányfő Liviu Pop társadalmi párbeszédért felelős tárca nélküli miniszterre bízta az oktatási minisztérium ideiglenes vezetését. Victor Pontanak 45 napon belül kell új tárcavezetőt jelölnie a posztra.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X