nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Lejelelte egy nő a Wu-Tang Clan koncertjét

Az idei Bonnaroo fesztiválon a közönség soraiban egy nő fogta magát, és elkezdte amerikai jelnyelven tolmácsolni az elhangzó dalok szövegeit.

nyest.hu | 2013. június 24.
|  

Signmarkról, a siket finn rapperről és missziójáról szóló cikksorozatunkból már kiderülhetett olvasóink számára, hogy a rap mint zenei műfaj nem csupán a hallóké. Signmark siketként a siketséggel kapcsolatos témákról jelelve rappel – míg zenésztársai megszólaltatják a számait. Nemrégiben pedig az amerikai Tennessee állambeli Manchesterben lezajlott Bonnaroo zenei fesztiválon az is kiderült, hogy a közönség soraiban is vannak lelkes jelnyelvhasználók...

A fesztiválon a híresebbnél híresebb előadóknál is nagyobb attrakciót jelentett Holly, a jelnyelvi tolmács. A fiatal nő fogta magát, és a Wu-Tang Clan, illetve R. Kelly előadása közben a színpad alól nyomta a közönségnek a jelnyelvi show-t – nem kis sikert aratva. Előadásába belepillanthatunk a következő videóban:

Holly akciója osztatlan sikert aratott. Ezzel a show-val valószínűleg nagyon jót tett a jelnyelv, és a jelnyelvet használó kisebbség ügyének.

Forrás

Wu-Tang Clan Had an ASL Interpreter at Bonnaroo and She Stole The Show

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X