nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Közösségi oldalakon is megjelent az Országos Széchényi Könyvtár

Internetes közösségi felületeken is megjelent az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK): egyebek mellett blogot indított, képmegosztó oldalon publikálja felvételeit, videocsatornát gondoz, audio állományokat oszt meg és egyéb dokumentumtípusokat is elérhetővé tett.

MTI | 2011. február 1.
|  

A világ legnépszerűbb közösségi oldalán, a Facebookon csaknem ezer taggal, az iWiW-en is több száz „ismerőssel" rendelkező könyvtár közösségi felületei február első napjától érhetők el hivatalosan, előtte két hónapig tesztelték a működést. A könyvtár reményei szerint a webes eszközök használatával leegyszerűsödik és hatékonyabbá válik a felhasználók közötti kommunikáció – közölte Bóka B. László, az OSZK sajtóreferense az MTI-vel.

A közlemény szerint a könyvtár munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik a felhasználók online jelenlétét, majd az adatok elemzésével javítják és fejlesztik szolgáltatásaikat.

A népszerűbb közösségi oldalakon és mikroblog-szolgáltatásokon túl az OSZK blogot is indított, miközben képmegosztó oldalon publikálják a legérdekesebb fényképeiket és videocsatornán tárolják a könyvtárról megjelent információkat.

A folyamatosan bővülő elektronikus felületek teljes listája a http://flavors.me/nemzetikonyvtar címen található, ahol az internetezők ízelítőt is kaphatnak arról, mit is takarnak a magyar oldalakon is egyre többször látott ikonok.

A könyvtár munkatársai az elmúlt időszakban az olvasók kérései alapján többek között a kódexek online elérésében segítettek, de számtalan esetben a beiratkozásról vagy éppen az elektronikuskönyv-olvasókról adtak tájékoztatást.

Az online felületek bővülésével elsősorban azt szeretnék elérni, hogy az olvasók az eddiginél is könnyebben léphessenek kapcsolatba a könyvtár üzemeltetőivel és visszajelzéseket küldjenek arról, hogy milyen fejlesztéseket használnának szívesen – olvasható a közleményben.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X