nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kornai János díszdoktor

Díszdoktori címet adományozott pénteken Kornai János Széchenyi-díjas magyar és Viktor Poltarevics orosz közgazdásznak a pozsonyi Páneurópai főiskola.

MTI | 2013. február 13.
|  

Kornai János, aki már számos magyar és külföldi egyetem díszdoktora, az átadást megelőzően az MTI pozsonyi irodájának azt mondta: külön örömnek tartja, hogy ezúttal egy fiatalabb oktatási intézmény részéről érte ez a megtiszteltetés.

Egy fiatal egyetemnél nagy a perspektíva (...) tehát ez egy külön öröm, és külön megtiszteltetés, hogy Viktor Poltarevics professzor és én vagyunk az elsők, akik itt erre a címre méltónak találtattak” – fejtette ki Kornai János, akinek az elmúlt évek során több kötete szlovákul is megjelent.


A közgazdász professzor Pozsonyban egy szakmai konferencián is részt vett, ennek vezérfonalát az európai volt szocialista országokban megvalósított reformok problémái adták. A konferencia súlyponti témáival összefüggésben a magyar közgazdász elmondta: a kelet-közép-európai régiónak több olyan problémája van, amely általánossá nőtte ki magát, ilyenek például az egészségüggyel, az oktatással vagy az adózással összefüggő gondok.

Kelet-Európára úgy lehet tekinteni, mint egy nagy laboratóriumra, ahol párhuzamosan folynak különböző kísérletek” – vélekedett a régióban megvalósítás alatt álló reformokról. Nem léteznek univerzális receptek az egyes problémákra, ezért ebben a régióban is jobban kellene figyelni egymás tapasztalataira szögezte le.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X